LOKA likes L.A!




Tänkte ta och smaka de här nya smakerna Loka likes L.A! kokos, persika och ananas. Så jag köpte Peachy Peach idag som jag ska dricka till Greys anatomy :) tyvärr kommer det inte upp något om ridningen igår för jag tyckte inte det gick något vidare.

Hejdå!!

Väntar....

Hej!!

sitter i skolan just nu och väntar på att lektionen ska börja. Idag ska vi rida. vet inte riktigt vad vi ska göra antingen dressyr eller hoppryttar märke eller något sånt.... hoppas på hoppning :D Ska i alla fall rida Kasper om han inte har skadat sig eller något annat :/ men det har han inte, säger vi ;)

ha det bra nu! för hoppningsvis kommer det upp ett inlägg ikväll om jag inte hinner kommer det imorgon istället :/


Glada nyheter!!

Jippi!!

Idag fick jag veta att jag ska få tillbaka mitt objetiv. Fast inte riktigt. Det var tydligen så trasigt att det skulle kosta mer pengar än vad vi köpte det för. Såååå på onsdag ska vi iväg till Scandinavian photo och fixa ett nytt för försäkringen tänker betala för det!! :D så himla hyper just nu!

Ja det var vad jag hade att säga idag ;) Ha det gött!
nu ska jag lyssna lite på musik

Mister saxobeat... nanananananana......!

Cissi & Maggan!



Några bilder jag tog på Cissi & Maggan för ett tag sen ;)

Dissa inte ryttaren! du har troligen aldrig ridit hästen och om du gjort det har du inte sett dig själv rida!!

Paula :D

Upttäcksfärd

Hej!!

idag har vi varit på landet. det har varit blåsigt och ganska kallt här ute, vi bor ju ganska nära vattnet då ;)

Jag bestämde mig för att dra ut på en joggingtur, när jag väl kom hem hoppade jag in i duschen.
Efter det kom en granne hem och sa att han hade flugit med sin radiostyrda heliokopter och att han hade tappat kontakten och att den hade blåst till skogs. Min bror och jag hjälpte till så vi gick mot skogen och började leta.
När jag tillslut började tycka det var långtråkigt gick jag bara runt på upptäcksfärd typ. jag såg ett "jättekast" (en stor stenbumling) så jag tänkte sätta mig på den för den hade mossa på sig som var ljummen i solen. När jag var påväg upp såg jag någoting svart som såg ut som en gräsklippare. då insåg jag att det var helikoptern så jag började klättra över avhuggna björkar och kom tillslut fram till den.

Efter ett tag väl hemma kom vår granne över med hittelön till oss :)

Hoppas ni har haft en bra dag! jag väntar på att "the pacifier" ska börja snart. för de som vill veta så går den på kanal 5 klockan 21.30.
Hejdå!


Konstigt inlägg

Hej!

Idag är dagen jag slutar tidigt, 11.50. Ganska skönt :) sedan skyndade jag mig hem och packade sedan drog jag iväg mot stallet. Träffade Linnéa på bussen och sedan mötte vi upp Rebecka.
Jag lyckades förresten göra sönder mitt objektiv då jag HATAR min väska då den knäpper upp sig själv så när jag skulle resa mig upp åkte den rätt ner på marken och gick sönder. det var bajsigt då det var mitt andra objektiv så det kommer inte komma upp några nya bilder på ett tag :'(
Sedan träffade vi Karin :) vi satt lite i solen sedan var det dags för Rebecka att vara med på en lektion så då hängde jag ock Karin typ på. Efter det var det dags för Malin (ridläraren) att ha sin hoppspecial. Jag brukar alltid vara med och hjälpa till på den det är för att jag är kompis med alla i gruppen typ. Sedan åkte vi till landet. där ska jag vara nu i helgen.

texten blev säkert väääldigt konstig för jag försöker kolla på "Jakten på lycka" samtidigt.

Paula


Hästporträtt typ


Bohuscupen dressyr


Tisdags ridning

Hello!

Igår red jag då.. Jag fick Kasper <3
Vi tränade på att mjuka upp hästen, balans och sidvärtsrörelser typ :) Kasper var i ganska hög form i början men han mjuknade sen och gick fint när vi utförde övningen.

Vi började med att rida fram på en åttvolt i trav som gick över de två stora volterna. Sedan gick vi in på volterna (delade på gruppen) och galopperade fram. När detta var gjort så släppte vi stigbyglarna och återgick till åttvolten som var övningen fast istället för att gå rakt fram när man byter volt var det lite mer som skänkelvikning. Sedan avslutade vi på stora mittvolten bara för att få ner hästarna i fin form.

Jag är jätte nöjd med min ridtur :D

8 / 10 poäng


Jättefint målat xD

Glöm inte att kolla och kommentera bilderna under!! :)

Liggande bilder



Innan ni börjar klaga på texten vill jag bara säga att även om man säger att man inte får kopiera, eller tar ner texten i hörnet tar folk bilderna och visar ingen respekt för den som tagit bilderna. Tänk på det innan ni kopierar, eller kommenterar

Aja men kommentera gärna bilderna om vad ni tyckte, något jag ska tänka på kanske ?? :D

Jag tar bort bilderna/ klipper bort ansiktet osv... om ryttaren inte vill att bilden ska vara uppe på bloggen ;)

Stående bilder



Jag tar bort bilderna/ klipper bort ansiktet osv... om ryttaren inte vill att bilden ska vara uppe på bloggen ;)

Sitter på svenskan ;D

Sitter i skolan just nu :) Inte mycket att göra för jag råkade lämna orket och insperationen hemma :/ men men... idag slutar vi tidigt och då ska jag hem och fixa en massa bilder så att ni har något att titta på ;)

Lova att ni kommenterar när bilderna dyker upp! ;D

// Paula

fy skäms på mig!!

hej!

har inte bloggat på ett tag nu! dags att börja! fy skäms på mig! nu börjar house om några minuter. "EN" hel del uppdatering kommer imorgon!

ska ni också kolla på House??

haj då!!

Problem??

Jag har upptäckt problem med designen/ kodningen på bloggen för vissa datorer :/

Kommentera gärna om du har problem
Kommentera också gärna om du inte har problem med den ;)

Om du har problem sitter troligen kommentarsknappen till höger ;) --->

Tack på förhand // Paula :)

Fredag den 13!

Idag har jag hjälpt Olivia med Dappel. Go ponny :)
Vi gick först ner till billdal och duschade, fast egentligen red Olivia och jag gick bredvid ;)
Vi badade klart honom sen gick vi hemåt, fortfarande Olivia som red och jag gick bred vid :) När vi kom tillbaka var Olivias kompis, vad hon nu heter xD och hennes jätteroliga kompis där.
Efter många fniss och skrattattacker började jag knoppa och Olivia mockade. Dem blev ganska bra men troligen får jag göra om minst hälften imorgon då han kliar sig på krubban :/

Är otroligt taggad för imorgon! Jag ska ju fota Olivia när hon hoppar, för hoppningsvis några fler hästar och ryttare :)

Nu ska jag fixa mig i ordning för imorgon! Hej då!


(tyvärr ingen bild :/ är heller inte säker på när jag kommer att vara hemma imorgon så det kanske kommer vara lite tyst :/ )

Du är mitt allt Kasper <3 :)



Lite info om Kasper :D

Kasper heter egentligen Romino 27 men ridskolan tyckte typ att det var lättare med Kasper
Han föddes 2004 så han är alltså 7 år
Han är Svettfux med fyra vita helstrumpor och bred vit bläs
Han är ca 165cm i mankhöjd
Han är av rasen Franches-Montagnes och är importerad från Irland

Kasper älskar att hoppa och kan vara busig ibland, är en fin häst i ridningen förövrigt också. Han är väldigt lugn men när han kom till ridskolan var han lite tittig när man höll på med honom. Nu gör han inte en fluga förnär. Han är en av buspojkarna i hagen och stojar och leker med sina kompisar Makita, Glenn, Lilla C och Billy. Jag har skött honom sen hösten 2009 det året han kom till Billdal. Han älskar godis och har en tendens att nafsas.

Den här hästen är mitt liv, mitt allt och jag vore inget utan honom <3 :)


Full helg (igen) :D



Hej!

Idag har det varit fullt upp! Jag fick tillbaka min novell som jag skrev i svenskan, vi hade flourlackning, prov i NO'n och planering för film i franskan.
När jag kom hem va den där skitstora spindeln på väggen i köket :O Men jag fångade den under ett glas satt när pappa kom hem släppte han ut den i naturen. Den var större än en femkrona när benen var utfällda :/ Så nu sitter jag bara och väntar på att Greys anatomy ska börja. Funderar på att se på datorn istället :/

Jag är ganska trött "tack"vare min älskade katt väckte mig när jag precis somnat av att hon fångat en mus. Då låter hon i hela huset -.-'

I helgen ska jag troligen (vet fortfarande inte) hänga med Olivia på tävling. Sedan på lördagen ska jag på en annan tävling som Rebecka ska tävla på :) full helg alltså


Fredag: Cykla med Olivia till stallet, tar ca 45 min. Duscha och knoppa Dappel, Packa och fixa.
Lördag: Upp tidigt! Åka iväg med Olivia till stallet lasta in Dappel i transporten. Fota. Sedan hem lasta av och packa in.
Söndag: Cykla mot Askims ridklubb och möta upp Rebecka. Hjälpa henne. Fota. Cykla hem.


Älskar verkligen att ha något att göra så pricken över i:et ska vi ha matteprov imorgon :/

Hej då! :)

Clinic för Lasse Parmler

Hej!

Igår hann jag inte och blogga för att jag kom hem sent.
Jag red Corona igår då, det gick ganska bra, lite slött när jag hoppade banan första gången men den andra gången gick det bra. Hon blev lite jobbig ett tag då hon inte lyssnade när jag skulle svänga, men när jag tog över tyglarna på en sida blev det bra.
Sofia tyckte att jag hade lite för "dressyrig" sits lite surt men då vet jag att jag ska göra imorgon. Efter det hade vi teori, alla fick tillbaka sina utvärderingar förutom Joanna och jag. Vi hade inte varit där.
När jag lämnat mina saker träffade jag Karin som satt på läktaren och tittade på när hennes sköthäst Gunnar tränade. Hon berättade att det skulle var clinic för Lasse Parmler så det stannade jag för att titta på. Det var jätteroligt och jag lärde mig en hel del. Sen var det hem för att kolla på House!

Kameran mår bra igen :)




Hej hej!

Pappa ringde ju Nikon idag och nu är problemet löst! Känns jätteskönt så jag tänkte ta med kameran till stallet imorgon och ta några bilder :)

När jag skulle ta på mig skorna i morse kröp det världens största spindel över dem! Jag skrek jättehögt och flydde upp i trappan. När spindeln skrämt hade gömt sig under en pall gick jag och tog på mig (några andra) skorna. Sen cyklade jag nästan gråtandes av rädsla till skolan, jag måste ju tillbaka hem sen igen.

Pratade med Olivia Taylor på lunchen, ska troligen vara hästskötare på lördag, och fotograf för det är utomhusbana :) Väntar bara på att mamma och pappa ska säga ja :/

Imorgon ska jag rida och det blir hoppning! :D Överlycklig för min rumpa är alldeles sårig från all den här dressyren. Nu säger jag INTE att dressyr är onyttigt, tvärt om det är bra att rida mycket dressyr :)

Bilderna är tagna för ca två veckor sedan, All kopiering är förbjuden!!!

Hej då! & go natt! :)

Oj, Oj, Oj!! :/

Oj, Oj, Oj!! Jag har verkligen inte bloggat och jag har egentligen inga ursäkter. Har varit en upptagen helg bara.

I torsdags red jag och det var kul :) Jag red upp för ryttarmärke 3 typ. Är ganska nöjd men några volter blev jättedåliga. :/ Seaside var jättesnäll :)

I fredags hade vi studiedag och jag sov riiiktigt länge så att jag skulle vara pigg. Sedan var det fest hos en klasskompis. Det var jätteroligt :D

Igår då så åkte pappa och jag upp till landet och jobbade på vår altan som vi håller på att bygga. Den kommer att bli skitsnygg och vi har världens bästa utsikt därifrån :D

Idag vaknade vi på landet och jobbade på altanen. Sedan åkte vi hem. Vi åkte förbi Mellangården som vi kallar det och fotade föl. Det fanns tre föl där, men vem vet kanske det kommer några fler till sommaren ;)


Förövrigt ska pappa ringa Nikon och klaga på min kamera. Den har gått sönder eller så är någon inställning fel. Den fokuserar inte på objektet man vill fota. Därför blev några av fölbilderna jättedåliga.

En favvobild :)



Hej!

Just nu håller jag på och rensa ur min filmkamera. Vi ska spela in film i franskan nästa vecka, det ska bli roligt. Vårt tema är att fråga om vägen tror jag, är inte säker eller så fick någon annan grupp det temat. Imorgon ska jag rida, det ska bli riktigt roligt! Någon mer än jag som väntar på Greys Anatomy?? Jag har hört någon som sa att det skulle vara ett musikalavsnitt. Om det blir så undrar jag hur dem har satt ihop det med tanke på vad som hände i förra avsnittet

Bilden ovan är på min ridlärares hund Vilma/Wilma (vet inte hur hon stavas)

Ha det bra! Ses snart igen!

Kasper



Kasper i sommras. Kommer mer info om honom inom kort ;)

House <3

Hej allihopa!

Idag skulle jag ju egentligen ridit men jag skulle ha utvecklingssamtal...
På torsdag kommer jag igen då jag ska rida program vid tjugo över fem. ska försöka få upp lite bilder på bloggen nu ikväll! Men nu ska jag hoppa in i duschen och sen är det House! <3

Ha det gött så kommer väl några bilder ikväll!! ;)

Stressig vecka...

Usch! Just nu har jag så mycket att göra, för dem som inte vill veta läs inte den snea texten

Jag ska göra klart en novell till svenskan
Plugga franska (fast det har jag typ gjort)
Plugga NO
Plugga matte
Skicka några bilder till min ridlärare
Plugga engelska

Det var allt. Idag var jag på Frölunda Torg och köpte present till en kompis i klassen som ska ha fest på fredag. Ska bli kul :) Imorgon ska jag ha utvecklingssamtal, jag är inte så nervös för det, snarare arg. Jag skulle egentligen ridit program då. Det är ganska hemskt för jag har utgått från att jag hade två chanser för att få hälften på dressyrprogrammet, nu har jag bara en...

Vi rider upp för ryttarmärke 3, eller något sånt ;)


Aja ha det bra nu, så hörs vi imorgon igen!

Detta är jag :)

Hej mitt namn är då Paula Holmquist :)

Detta är min andra blogg då jag bytte för att jag inte gillade namnet på den förra. Denna bloggen kommer jag verkligen satsa på! Ska bli kul med något helt nytt. Bloggen kommer väl att handla om mig då (självklart eller?) och mitt fotograferande men också om mitt hästliv, när jag rider, är i stallet osv

Lite om mig

Jag heter då Paula Holmquist (har inget smeknamn)
Jag är 14 år och går då i sjuan
Jag har en sköthäst som heter Kasper (Han är längst fram i den första bilden på menyn)
Jag är ganska lång så jag kan bara rida häst eller om det är en stark ponny :)
Jag bor i Göteborg och rider på Billdals RK, har också ridit på Råda RK och Bulycke RK
Jag är en ganska glad person som gillar att göra andra i min omgivning glada :D
Jag fotar vääldigt mycket och jag är självlärd
Jag rider två gånger i veckan och älskar att hoppa mest av allt :D

Mer kommer väl fram undertiden jag bloggar :)

Hej då!!

RSS 2.0